Dirigente

fotogrietje-2-edited-4vk-klein-322x322-35

Grietje Houwink

Grietje heeft de Meerjarige Dirigenten Opleiding (MDO) van UNISONO (voorheen SNK) gevolgd waarvoor zij in 2000 het Diploma Amateurkoordirigent heeft behaald. Dit is het hoogste diploma voor amateurkoordirigenten in Nederland. Zie de website van UNISONO. De docenten tijdens de opleiding waren Evert Wagter en Marjolein Berkvens.

Grietje vindt plezier in zingen het belangrijkste. Zij wil mensen stimuleren om met zingen meer te bereiken dan dat zij verwachten. Dat kan alleen als mensen enthousiast zijn en daardoor het beste uit zichzelf halen.
Wanneer het stadium van “noten kraken” gepasseerd is begint het pas. Dan komt het moment dat de afzonderlijke stemmen één harmonisch geheel gaan vormen. Het lied gaat leven! Voor koor en dirigente een prachtig iets. Dat is samen musiceren en puur genieten! Koor en dirigente inspireren elkaar op deze manier!

Stemmen zijn de instrumenten van een koor. Achter die stemmen gaan mensen schuil die alleen maar dát beetje extra kunnen meegeven als ze plezier hebben in zingen. Daar gaat het Grietje om: Plezier in zingen en daardoor tot onverwachte prestaties komen.

Grietje heeft veel ervaring opgedaan als dirigente van meerstemmige koren voor lichte muziek, licht-klassiek, folk, pop, gospel en kerkmuziek. Het gaat altijd om muziek die emoties los maakt, die mensen raakt, zowel koor als publiek.

Bekijk ook website Grietje Houwink.