Zaterdag 21 maart 2015 koordag Revival

Eindelijk was de langverwachte koordag aangebroken.

Pas in de laatste week werd, door de activiteitencommissie, kenbaar gemaakt waar we werden verwacht. Maar buiten het prijsgeven van de locatie, aanvangstijd en duur, bleef het programma geheim. En oh ja…. ook makkelijke kleren aan…dat mochten we ook weten….

Ja en dat maakte het ook wel een beetje spannend, wat zou de koordag ons brengen…?

We wisten dat er een workshop zou zijn met een gast, maar ja wie die gast zou zijn, wat ons te wachten stond… Spannend…….!!!!!

Om 13.00 uur werden we verwacht in een mooie locatie in Huizen. Een mooi pand wat door Johan ter beschikking was gesteld.

We werden ontvangen met koffie en thee en iets lekkers en gingen daarna in een kring bij elkaar zitten. Een ieder installeerde zich gemakkelijk, in afwachting van wat er komen ging. Toch wel een beetje gaan zitten in kooropstelling……

Echter lang zitten was er niet bij, de stoelen moesten aan de kant en Grietje, onze dirigent, nodigde ons uit om het spel Over de Streep, bekend van TV, te spelen.
Aan de hand van een stelling kwam een ieder aan de beurt en moest iedereen zich blootgeven of die zich met de stelling kon verenigen of niet. Het was wel eerst even de kat uit de boom kijken maar na een paar stellingen kwamen we op dreef en bracht het ons inzicht in elkaar en gaf het ook verrassende uitkomsten….

Onze mysterie gast kwam binnen, maar haar bijdrage bracht, los van de vele tassen, niet gelijk duidelijkheidheid.

We gingen met onze dirigent Grietje oefenen met het lied Ga je mee naar Glorieland en zongen voor onze mysterie gast Cantar en Blessings.

Na een lekker drankje en een lekker koekje van de activiteitencommissie werd duidelijk wie onze mysteriegast was. Marie-José Hilhorst. Zij introduceerde ons in de wereld van buiten je eigen comfortzone willen en kunnen gaan.

Het nader kennismaken met elkaar, in spelvorm, wie zit er het langst op koor was slechts een

opwarmertje. …

Aan de zijkant van onze zaal waren door Marie-José allerlei attritubuten, sjaals, hoedjes, kleding…uit al die tassen getoverd en lagen tentoongesteld. Klaar voor het grijpen van een topcreatie.

Aan de hand van het meer kennismaken met je lijf, mocht je je eigen creativiteit los gooien. Een heus verkleedpartijtje ontstond… Wie wil je uitbeelden, hoe ga je het uitbeelden….wie en wat wil je zijn, maar vooral waarom…?!?!?
Een leuke spelvorm die al gauw veel hilariteit opleverde maar vooral ook, verwondering van wat een ieder toch zomaar durfde…

Daarna werd, aan de hand van onderwerpen uit het publiek, een aantal sketches gespeeld, welke over deze voorgestelde onderwerpen moesten gaan……….en ook door het publiek bepaald,

welke omstandigheid deze sketch moest hebben, of welke emotie….

Ja en daar ontstond zomaar grappig een spontaan stuk…..gespeeld door onze eigen koorleden en….. natuurlijk nog steeds getooid in onze leuke zelfgekozen outfit.

Niet vooraf praten hoe gaan we dat aanpakken, nee gewoon inspelen op wat de ander begon.

Heel leuk om te zien wat er gebeurde. Hoe de leuke sketches zomaar kwamen bovendrijven, hoe een ieder dubbel kon liggen om wat er gebeurde, maar ook hoeveel lol de spelers onderling hadden.

Een mooie bijzondere ervaring, om te zien hoe mensen zich konden ontpoppen in een outfit, die hen iemand anders maakte en de mogelijkheid gaf de remmen los te gooien… Pret, lol, hilariteit maar vooral de durf kwam naar buiten.

Met op gezette tijden een hapje en een drankje, naderde het einde van de middag.

Er werd afscheid genomen van Marie-José en kon er worden nagepraat.

De avond eindigde met een heerlijke chinees buffet….aan een lange mooie geimproviseerde tafel, met gezellig kaarslicht en ijstaart toe.

Een heerlijke koordag, die onvermijdelijk eindigde met opruimen..

Veel veel dank aan de activiteitencommissie en zeker voor herhaling vatbaar.

Een herinnering is een feit, Revival is weer een teambuilding rijker..

Met in ons achterhoofd de belangrijkste vraag….. wat zal de volgende koordag ons brengen.